SIDeR 09

Ganske som sidste år blev der i år afviklet en Student Interaction Design and Research konference, kaldet SIDeR 09 – Flirting With the Future. Denne gang foregik det hele i Eindhoven i Holland, og vi var en lille flok fra Århus Universitet afsted…

Vi havde overvejret flere forskellige løsninger på hvordan vi skulle komme til og fra Eindhoven og alt lige fra fly og tog til cykler blev overvejet. Vi endte dog med at leje to minibusser fra Avis (En Renault Trafic og en Fiat Ducato) som vi skulle tilbage lægge den 800km lange tur i, både frem og tilbage…

Vi mødtes tirsdag morgen kl 8 på en parkeringsplads i IT byen, hvorfra der skulle være fælles afgang. De to biler blev næsten helt fyldt da vi var 17 mand afsted, men der var heldigvis ingen plads problemer. Jeg selv sad på forsædet i Ducatoen sammen med Morten og Tobias (som sad ved roret). Vejret var helt perfekt til roadtrip og humøret var da også derefter, lige indtil vi nåede den tyske autobahn, hvor alle tyskere åbenbart også synes det var fedt at køre bil, samtidig med at alle tyske vejarbejdere havde fået den fantastiske ide at grave halvdelen af vejen op og efterlade os andre i, hvad der lettest beskrives som, en uendelig stau. På den lyse side gav det da muligheden for at få et godt billede af vores chauffør og et dansk svin. Hvem der er hvem må man selv forholde sig til:

Da vi endelig, næsten 3 timer senere end forventet, ankom til Eindhoven og kørte rundt i de små gader for at finde Hotel Benno, hvor vi skulle indkvarteres, møder dette syn os på en café (dog ikke helt så utydeligt som billedet, vi var trods alt kun lige kommet):

Paw og Morten, også fra IT uddannelsen, som tog til Holland fredagen før vi andre, sidder på café med en øl og en smøg og smiler til os. Fed timing ;-)

Endelig var vi kommet til Eindhoven og havde fundet hotellet vi skulle bo på og vi fik delt os ind på nogle værelser. Jeg delte værelse med Morten og Tobias, hvor vi måtte slås om hvem der skulle sove på dobbeltsengen og hvem der fik æren af at sove på luftmadrassen for fodenden i det i forvejen lille værelse. Ud over de ikke vildt fede sovemuligheder kunne værelset, og resten af hotellet, i løbet af vores ophold bryste sig af ikke åbenbare vinduer, tilfældige mængder varmt vand og et længerevarende strømsvigt. Ud over alle disse goder fik vi på vores værelse glæde af dette hjørne:

Men nok om det fine hotel og frem til det turen egentlig handlede om, konferencen. Uden for konferencelokalerne ved “De Zwarte Doos” (the black box – den sorte dåse) lå en sø med en lidt speciel udstilling. Så vidt jeg kunne forstå gik det ud på at solcellerne på “æggene” jo ville blive ladet på i dagens løb, hvilket skulle resultere i at en buddha lignende figur skulle komme op i det store glasrør i midten af søen. Systemet virkede bare ikke helt optimalt mere og figuren kiggede kun lige op over vandkanten, til trods for en temperatur omkring 27 grader (hvilket for resten var mega fedt!):

Til selve konferencen, der i øvrigt varede tre dage, var vi til en masse forskellige store og små foredrag med alt lige fra studerende der fremviste projekter til Direktøren på Phillips. Under hele seancen gik konferencieren dog igen og med sit glade humør holdt han hele tiden gang i publikum. Eller måske var det det faktum at han alle tre dage havde, hvad der så ud til at være, det præcis samme tøj på:

Som en afslutning på konferencen var der torsdag eftermiddag samt det meste af fredag arrangeret en Lego Mindstorms workshop. Alle konferencedeltagerne blev delt ind i hold af 3-5 personer, som i fællesskab skulle bygge en robot. Jeg kom i gruppe med to tyskere fyre og en dansk pige. Robotten skulle, i en 2x4m store arena med 7 cm høje kanter, kunne finde og identificere gule bolde som, på den ene eller anden måde, skulle ud af arenaen. Samtidigt skulle den ignorere eventuelle blå bolde den måtte støde på og gøre det bedre end de to andre robotter der ville være i arenaen samtidigt…

Vores robot blev til en lille mean machine hvis jeg skal sige det selv. Inspireret af et revolverløb byggede vi et hjul som skulle kunne løfte boldene op i ladet på vores robot, som derefter, ved at bakke ind i kanten af arenaen, skulle læsse boldene ud over kanten. Alt sammen så det meget godt ud på papiret, men det gik ikke helt som forventet, mest fordi vi hurtigt løb tør for Legoklodser og tid. Ikke desto mindre fik vi lavet en fed lille robot som oven i købet blev udråbt til det bedste koncept i konkurrencen:

Ifølge planen skulle vi blive i Eindhoven til lørdag, hvor vi så skulle køre hjem igen. Men oven på en lang uge og i frygten for at kombinere lørdags traffik med vejarbejdet i Tyskland valgte vi at køre hjem allerede fredag aften, umiddelbart efter konferencen var slut. Det viste sig at være en rigtig god beslutning og turen hjem gik smertefrit og tog kun ca 8 timer…

Det var en rigtig fed tur vi fik ud af det. Både at opleve Eidhoven og hollænderne og at se hvad der rører sig rundt om i verdenen hvad IT design angår. Helt klart noget jeg fik en masse ud af og jeg ser frem til at komme med igen næste år hvis muligheden byder sig…

Leave a Reply