Ugen der gik…

Lalalalala…

Der her posts bliver efterhånden mere og mere indholdsløse fordi jeg ikke laver meget andet end at arbejde for tiden. Som jeg skrev i sidste uges post så startede en nye serie arbejdsdage søndag efter blot en fridag. Jeg har altså været på arbejde både mandag, tirsdag, onsdag og torsdag…

Mandag var på arbejdet en stille og rolig dag. Vi var fire mand på arbejde og der var alligevel pænt mange gæster, så vi havde da en del at lave. Det var jo selvfølgelig også vinterferie nogen steder i landet stadig væk, og det har jo været mange af de folk der kom fordi og kiggede.

Efter arbejde tog jeg mig så en dejlig morfar før aftensmaden og det var godt nok ellers svært at vågne igen bagefter. Men jeg nåede da at blive frisk nok igen til at jeg kunne komme ud og spille squash med lillebror og vinde. Han var jo godt nok også næsten lige kommet hjem fra LAN, så vi var nok begge to lidt smadrede og kampen var også en af de mest tætte vi har spillet…

Tirsdag blev til en rigtig vild dag på arbejdet. Vi var igen 4 mand på, hvilket jo på de fleste andre dage ville være ganske udemærket, men lige netop tirsdag var det ikke helt nok. først og fremmest havde vi nemlig officiel åbning af vores nyeste “attraktion” kaldet Fabrikken. Det er en udstilling i en stor del af den gamle originale fabrik, som omhandler flere af Danfoss’ produktseriers historie. Når man har sådan et arrangement kommer der jo masse vis af fine folk og selv Brian Mikkelsen (kulturministeren) var på besøg. Oven i det var der også lige lidt over 100 skoleelever på besøg sammen med rigtig mange “normale” gæster. Så vi havde rigtig travlt, men det gik alligevel rigtig godt.

Om aftenen, eller… da jeg kom hjem, tog jeg mig så, ligesom mandag, en morfar før aftensmaden og det kunne godt være en rigtig god vane lige at få en time på siden med noget god musik i luften. Resten af aftenen gik med at spille computer og jeg spillede mest WC3, bare for at få en smule afveksling…

Onsdag og torsdag var nogle stille og rolige dage som bare blev kørt på rutinen, det meste af tiden i hvert tilfælde. Der var et par hundrede gæster i parken om dagen, lige nok til at der hele tiden var lidt at lave, uden der var travlt. Der var dog et lille lyspunkt om torsdagen hvor jeg lige på falderebet fik at vide at vi fik besøg af den canadiske ambassadør og at jeg skulle give ham en guided tur. Selvom det jo egentlig ikke er noget problem og han jo også bare er et menneske så er det nu alligevel lidt meget spændende at være rundt med så fine folk, så det var jo fedt nok lige at have prøvet det også.

Torsdag aften løb vi så ind i store problemer i vores lille hjem, vi løb tør for Faxe Kondi. Jeg tog det dog forholdsvist fattet da vi allerede havde planlagt en smuttur til Tyskland fredag og der ikke ville være længe til der kom nye forsyninger hjem. Så jeg slog koldt vand i blodet og tog mig en Smirnoff Ice sammen med en klat CSS til at dulme nerverne…

Fredag havde jeg så endelig en fridag hvor jeg måske kunne hente en lille smule søvn hjem. Det blev dog ikke til vildt meget da mor jo gerne ville have vi skulle køre til Tyskland og handle kl 12. Jeg var jo nødt til at sige ja, da vi som sagt skulle ned og hente Faxe Kondi. Så 3k2, mor og jeg tøffede mod grænsen lidt over 12 og et par timer senere kom vi hjem igen med masser af nye forsyninger af både drikkevarer og slik. Noget kan de da levere de tyskere.

Efter turen gik jeg så i gang med mit eget lille hjemmestudie af hvordan man laver computerspil. Det blev til et ret lille og simpelt spil, som faktisk blev ret godt. Det er i hvert tilfælde meget populært i Randers. Jeg har lavet en post om det, hvori spillet selvfølgelig også kan hentes hvis man skulle have lyst til at prøve det.

Om aftenen fik vi så besøg af Michael J., hans unger og Simon (nogle gode venner af familien). Det var rigtig hyggeligt at have besøg af dem, og de unger var som altid fulde af energi og gale streger. De er mellem 3 og 10 år gamle tror jeg. Den lille Magnus er da også en ret sej knægt når han sådan lige hiver 3k2 og jeg til side og visker med et smil på læben: “Jeg vil så gerne bare lave ballade sammen med jer”. Det er da lidt for nice ^^

Lørdag skulle jeg jo så, til en afveksling, på arbejde igen og det tegnede til at blive en ret sløv dag. Der var dog en lille smule gang i den fordi der blev holdt rekrutteringsdag for dem som måske skulle sæson ansættes sommeren over. Vi havde dog desværre ikke rigtig noget med dem at gøre hvilket egentlig skuffer mig lidt, da jeg jo gerne ville have haft set min måske fremtidige kolleger lidt an. Men kan da sige at jeg i hvert tilfælde spottede en som lige fik hovedet til at dreje engang. Ellers var der ikke så meget at komme efter deromme den dag, så Simon og jeg gøglede bare lidt rundt. Vi nåede også at have en ret lang diskussion/snak om hvor meget tryk der egentlig skal til at sprænge en ½L flaske. Vi har jo tallet 3 tons et eller andet sted fra, men der er ikke rigtig noget der ved hvor det kommer fra, og heller ikke om vi snakker 3 tons pr cm^3 eller inch^3, så det er jo lidt et tilfældigt tal. Jeg kontaktede så Alco for at høre om vi ikke kunne finde på en smart måde at teste det på om aftenen og vi aftalte at mødes efter aftensmaden.

Mormor og morfar var på besøg om aftenen, men jeg smuttede jo så snart vi havde spist, så nåede ikke at snakke meget med dem. Til gengæld nåede jeg lige at hugge noget lagkage med, som Alco, hans kæreste og jeg så kunne guffe før vi skulle lege flasketest. Vi tog ud på min onkels værksted for at få testet flasken og var faktisk nogle ret sjove eksperimenter. I forvejen havde vi lavet lidt beregninger på hvad tryk vi skulle regne med at få brug for, hvor vi gik ud fra at de 3 tons var et rigtigt tal og at det var pr cm^3. Vi nåede frem til at vi skulle bruge et tryk på ca. 9.5 bar og vi gik med højt mod i gang med at finde på en måde at smide noget tryk i flasken med et manometer på. Vores første forsøg kom til at se ud som følger:

Det var dog ikke en holdbar løsning da vi havde lavet et par småfejl. For det første var den møtrik, som sad på indersiden af låget lidt for stor, så der skulle meget til at skrue låget på hvilket, som det ses på billedet, gjorde at proppen bulede lidt op. Så havde vi også boret direkte ned igennem låget uden først at fjerne den lille blå plastskive som ellers holder flasken tæt, hvilket resulterede i at det ikke på nogen måde var lufttæt. Det løste vi jo nemt nok ved lige at lave en med hul i før vi begyndte at bore:

Vi måtte altså også finde en anden løsning end møtrikken på indersiden. Vi fandt så en fitting som var lidt tykkere end selve gevindet og den kom så på indersiden så der ikke var brug for en møtrik derinde. Efter en del forsøg med et par o-ringe og pakningstape fik vi endelig lavet en lufttæt model og det endte med at se sådan her ud:

Vi smed så kompressoren på og gav den alt hvad den kunne trække. Desværre måtte vi erkende at vi var begrænset af kompressoren, som kun kunne levere lige omkring 8.2 bar hvilket ikke var nok til at få flasken til at sprænge. Man kunne dog godt se at den flasken udvidede sig lidt og det kunne også høres at mærkaterne blev strukket lidt, men altså ingen reaktion. Men nu var vi jo taget der ud for at få lidt knald i hytten så vi fixede et luftgevær for at skyde hul på flasken mens der var tryk på. Det var så desværre bare heller ikke noget til at få lortet til at gå i stykker, heller ikke anden gang vi skød. Der måtte altså endnu vildere midler til og vi blev enige om at køre flasken, men tryk på, hurtigt over med en truck. Ikke engang det var nok, og vi måtte sande at de colaflasker godt nok er lavet af noget solidt materiale og har en solid struktur. Thumbs up til ham der har fundet på det. Vores sidste udvej var at smide flasken, stadig med tryk på, ind under 100tons presseren, da den jo ikke ligefrem stopper for et stykke plastik. MEN, endnu engang måtte vi stå foruden knaldet da pressenren bare maste flasken flad og da der gik hul i den sev luften bare meget hurtigt ud. NITTE.
Vi kan altså ud fra vores forsøg konkludere at de flasker virkelig er lavet til at holde til meget og at vi jo desværre var begrænset af kompressoren. Grunden til at de voldsomme tryk vi lagde flasken under udefra ikke var nok til at sprænge den er så nok, at det luft der blev klemt sammen da trucken kørte over og da presseren maste flasken bare blev sendt tilbage i systemet.
Lidt skuffede over ikke at have fået noget til at sprænge i luften legede vi så lidt med presseren for at se hvad den egentlig duede til. Vi lavede bla. vores egen 1krone ved at mase to 25øre og en 50øre sammen, maste et par flasker så meget at plastikken smeltede ud ved siden af presseren og så pressede vi en stålbolt skæv:

Det var en kanon sjov aften og en dag når vi finder en kompressor som kan levere varen går vi igang igen…

Så kom søndagen så og det var igen en stille dag på arbejdet. Jeg nåede lige at sidde en times vagt oppe ved skøjtebanen, da jeg jo af mit gode sind sagde ja til at afløse dem fra caféen, så de kunne få pause, selvom de havde en syg. Der var ikke nogen ude at skøjte da jeg kom kl 13 og så stormede det ellers til med folk og jeg lejede omkring 20 par skøjter ud den time jeg sad der og da jeg gik igen kom der selvfølgelig ikke flere. Så det var jo lige til mit held, men så havde jeg da noget at lave.
Om aftenen herhjemme spillede jeg en masse PCW’er sammen med Reffe og nogen forskellige af de andre homies fra klanen. Det var som altid mega hygge og vi er jo mega gode, selvom vi fik bank et par gange (vi har dog den ene klan meget mistænkt for at cheate, men lad nu det være). Til sidst på aftenen sad 3k2 og jeg inde på mit værelse og så pool filmen Hustler og da den sluttede lidt i 2 gik vi begge til køjs og det var så den uge…

Jeg plejer godt nok lige at smide et lille citat her til sidst, men kan ikke lige finde på noget… Såå… GL HF

Leave a Reply