Julen 2012 – Recap

Så er juledagene (de officielle i hvert fald) ved at være overstået, og her kommer lige en kort sammenfatning af hvad jeg har tilbragt dagene med ind til nu…

Som jeg skrev tidligere holdt vi, Camilla, Steffen og jeg, jul sammen med far d. 23. december – fordi vi holdt jul sammen med ham d. 24. sidste år, og det derfor i år var mors tur til at have besøg af os d. 24. Det er stadig lidt underligt ikke at skulle holde jul med hele familien samlet, men hey, det giver jo bare to gange juleaften og alt hvad der hører med til det :-D

Juleaften hos far var rigtig hyggeligt, og det var dejligt bare at slappe af derude hele dagen, nyde en masse dejlig mad, få gaver og sove sammen med både Milla og Steffen inde i stuen. Camilla, Steffen og jeg nåede også at tage et spil Munchkin – et slags kort rollespil hvor man skal bekæmpe monstre med curses og våben – og selvom det endte med at Steffen vandt (selvom Milla egentlig burde have vundet tidligere) og jeg tabte stort, var det egentlig meget sjovt alligevel. Vi sluttede julen hos far af d. 24. om morgenen med fælles morgenmad inden vi tog turen imod Grenå…

I Grenå ventede Mulla, Onkel Jens, morfar og hele familien Holm/Jespersen på os, og var klar til en rigtig hyggelig jul. Menuen stod som altid, og for anden dag i træk, på juleand med det hele. I dagens løb fik vi spillet en masse og bare hygget det bedste vi har lært. Der blev blandt andet afholdt en bordtennis turnering hvor alle 10 var med, og det blev til nogle nervepirrende kampe. På forhånd var Jens og Michael favoritter til at komme i finalen og spille om første og anden pladsen, men sådan blev det imidlertid ikke – jeg kom nemlig i vejen for planerne og slog Jens ud i semi-finalen. Det endte dog desværre kun med at jeg kunne tilkæmpe mig anden pladsen og vi måtte altså se Michael rende med førstepladsen, og håneretten resten af julen…

Selve jule seancen gik rigtig fint, og der blev spist og hygget til den store guldmedalje. Lidt utraditionelt, men på grund af den store indtagelse af mad i dagens og aftenens løb, valgte vi at bytte rundt på rækkefølgen af gave-åbning og ris-a-la-mande, så vi dansede om træet og åbnede gaver imens der blev plads i maven til desserten. Louise påtog sig, som det eneste barn under 18 i huset, at uddele alle gaverne, til stor fornøjelse for alle os andre :-) Og der var masser af gaver at tage af, til trods for at Steffen, Camilla og jeg allerede havde fået nogen nede hos far. For undertegnede endte det dog med at blive den mindst indbringende jul af alle, målt på antallet af pakker. Jeg havde jo fået gaverne fra far (en boremaskine og tilhørende bor) og så var der ellers et sæt ben til en grill fra mor (en rigtig nice grill som Steffen og jeg skulle dele, og fik lidt af hver, da resten stod i Broager), et par kogebøger til grillmad og en ellers lækker sweater med hul i fra de andre – så det var bare super :-D Gaverne fra Camilla, Steffen og Thorge var bestilt, men nåede altså ikke at dukke op, og er stadig ikke kommet, så det var jo ikke fordi jeg ikke fik noget fra dem. Og fra Tine får jeg noget tøj eller nogle sko, som vi sammen tager ud og kigger på i starten af det nye år :-)

Vi blev efterfølgende i Grenå nogle dage, som alle gik med at spille spil, se film og spise – så det var jo juledage lige efter mit hjerte. Det blev til flere turneringer i både bordtennnis, bordfodbold og dart, og der blev spillet Munchkin, Mathable og alt muligt andet til den store guldmedalje…

Nu er jeg dog tilbage i Broager, hvor jeg holder juleferie for at være tæt på Tine, som er hos sine forældre for at være sammen med familien og læse til starten af det nye år. Det har været en rigtig dejlig juleferie indtil nu, og jeg ser frem til de næste par dage op til Nytår, med bare at slappe af, og lave hvad jeg lige har lyst til :-)

Glædelig jul!

Leave a Reply