iPads for millioner i Odder

Sad og væltede rundt i nyheder sidste dag og faldt over den her vedhæftede.Det drejer sig om at man i Odder kommune har besluttet at investere omkring 8millioner kroner på at købe en iPad2 til ALLE elever og lærere i kommunen. Borgmesteren i Odder kommune citeres for at udtale at den nye aftale med Atea vil gøre Odders skoler til førende inden for it i undervisningen i hele Europa. Og her kunne jeg da i hvert fald godt mistænke dem for at det mere er det der har været i fokus, frem for at det faktisk er børnene der skal have meget ud af det. Eller hvad?

Bevares, jeg er da selv stor fan af it revolutionerne, og det er da super fedt at det begynder at blive en større prioritet. Men ikke desto mindre synes jeg det virker som et mediestunt, formentlig for at trække unge, veluddannede it-kyndige familier til. Især når man så vælger det absolut dyreste alternativ inden for tablets.
Jeg ved godt det kan lyde som en slags religionkrig, hvor jeg som de fleste ved har valgt den grønne robot som min mesias, men stadig. Hvorfor tage den dyreste maskine, som kan præcis det samme som mange af de biliger altenativer? Og så en maskine hvor udviklingen af egen software er så låst! Det bliver jo ikke til mange små skoleprojekter hvor børnene får lavet deres egne apps.
Og forstår det slet ikke i forhold til skolernes ellers så noble tendens til alle at skifte de dyre office pakker og styresystemer fra Microsoft ud med open source altenativer.

Ideen er rigtig god, men valget virker i mine øjne dumt. Med mindre der er et virkeligt godt udvalg af undervisnings løsninger til iPad’en allerede, som selvfølgelig kan laves om til dansk, giver det bare ikke mening, imo. Men hvad mener folket? Er iPad den rigtige løsning til vores skolesystem?
Et er sikkert, jeg flytter ikke til Odder…

Odder Køber iPads

Leave a Reply